• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Vértes L.né Horváth Klára: Egy huszadik századi várkisasszony

1,900 Ft

Készleten

A Pécsváradi Füzetek első kötete, Vértes Lászlóné Horváth Klára: Egy huszadik századi várkisasszony. Emléktöredékek 1953-1972 című visszaemlékezései. Megjelentek a vár 1988. évi megnyitásának 20. évfordulójára. A szerző bemutatja az erdőgazdaságnak a várban töltött utolsó évtizedeit egészen addig a pillanatig, amikor a vár sok kutató- és feltáró munka után végre megnyílik a nagyközönség előtt.
 
LeírásEmléktöredékek (1953–1972)

Gállos Orsolya (szerk.)

Kiadó: Pécsváradi Várbaráti Kör
Megjelenés: 2008
Nyelv: magyar
Terjedelem: 88 oldal.
Méret: 140×197 mm
Kötésmód: kartonált ragasztókötött

Azokat az éveket idézi fel, amikor még az ősi falak között működött a Közalapítványi Erdőgondnokság, továbbá feleleveníti a vár ünnepeit és hétköznapjait. Fontos mozzanatokat idéz fel a könyv az 1956-os forradalom és a mecseki szabadságharc itteni eseményeiből, feleleveníti az életüket vagy szabadságukat áldozók emlékét. Beszámol a kutatások megkezdéséről és a mind világosabbá váló felismerésről, hogy a magyar történelem egyik legősibb helyszíne a vár, ahol annak lakói, dolgozói élnek és munkálkodnak…
Ki idézhetné fel mindezt hívebben, mint az, aki e falak között töltötte gyermekéveit. Vértes Lászlóné Horváth Kláraa város köztiszteletben álló pedagógusa, sok éven át az iskola igazgatóhelyettese nyugalomba vonulása után írta meg várbeli élményeit. Ezek az 1953-1972 közötti történéseket emlékiratszerűen feldolgozó írások messze túlmutatnak egy napló vagy családi visszaemlékezés keretein. Ezért kívánkoznak a helyi nyilvánosság, a Pécsváradi Füzetek lapjaira.
Megindító, néha mulatságos, máskor szívszorító történeteiben Horváth Klára pécsváradi emberekről készít élettel teli pillanatfelvételeket, és érzékletes, színes stílusban mutatja fel egy letűnt korszak mindennapjait.
Ugyanakkor naplószerű pontossággal ad számot a vár feltárásának menetéről, a munkálatokat vezető régészekről, a fokozatosan kibontakozó történelmi emlékhelyről. Ilyen szempontból is érdekes olvasmány ez a könyv.

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1