• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Vargha Károly – Kis Dániel: Régi regék Zrínyi földjén

1,530 Ft

Készleten

… Szeretni, ölelni tanít ez a könyv a tájat, amelynek hagyományaiból sarjadt: Szigetvár földjét, amelyért egykor Zrínyi dobta oda áldozatul drága életét, a zselici lankákat, a Dráváig nyújtózó kies lapályt, – ezt a természet alkotta bástyát a Dunántúl déli szegélyén….
…Lapozunk a könyvben, olvassuk, amit a gyorsan járó toll vagy magnetofon jegyzett fel fiatalabb, öregebb magyarok, férfiak, nők ajkáról. Változatos szövegek múltunkból: időtlen idők hiedelmeiből fennmaradt csodatörténetek mellett a magyar történelem különböző korszakait, műveltségünk egymásra rakódott finom rétegeit képviselő események, hősök, eszmék, motívumok. A csalárd mérnök, akinek testét holta után sehol sem fogadja be a föld – középkori legenda emlékét őrzi. Tanítanak a török időket idéző történetek: hősök, akik életüket adják népünk védelmében, s mások, akik ésszel, furfanggal diadalmaskodnak a túlerőn; de elénk lépnek a kincsrejtők és kincskeresők, szerelmesek és gyűlölködők is, ahogyan a harcos idők romantikája kívánja. Aztán a szabadságért küzdő nép lázongása, jobbágyok és urak évszázados mérkőzősének példái, s a paraszti igazságot rörvényen kívüli állapotában is vakmerően, agyafúrt ügyeskedéssel, nem ritkán kemény, véres kézzel képviselő betyár. A táji színek és a történelmi háttér így keresztezi azt, ami az itt felsorakozó mondák lelke: a költészet…”
 
Leírás[A Szigetvári Várbaráti Kör Kiskönyvtára 21.]

Kiadó: Szigetvári Várbaráti Kör
Megjelenés: 2006 (második, bővített kiadás)
Nyelv: magyar
Terjedelem: 98 oldal.
Méret: 206×297 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

 

Tartalom

Poklosi
5
A hoboli fanyereg
9
Zrínyi Miklós leánya és Szulejmán szultán
15
Szigetvári asszonyok
19
Egy igazi kardos menyecske
21
Zöcskei romok
23
A fogoly magyar katona átka
27
A szigetvár aranytyúk
29
Az ibafai pincehát titka
31
Szennai temető
37
Az elátkozott földmérő
43
Az almamelléki erdőkerülő elátkozott lelke
46
Aligvártól Terecsenyig
49
Patkó Bandi állja a szavát
53
Patkó asztala Zöcskén
57
Patkó a csertői kastélyban
61
Patkóék utolsó rablása
67
Dóra kendője
71

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1