• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Történelem applikációs kártyák

25,000 Ft

Applikációs kártyacsomag

az általános iskola felső tagozatos történelem tantárgy tanításához
(a csomag 222 db kétoldalas kártyát + módszertani útmutatót és feladatgyűjteményt tartalmaz).

Ezúton ajánlom a tisztelt kollégák és érdeklődők szíves figyelmébe a Bernáth Miklós középiskolai történelemtanár és munkacsoportja által alkotott „Történelem applikációs kártya” elnevezésű csomagot.

A fóliázott, ízléses kivitelű, jól kézbe vehető, masszív lapocskák a magyarországi taneszközfejlesztés új útját jelentik, és alapvetően különböznek minden korábbi hasonló próbálkozástól. A kártyák első oldalán igényes, jó minőségű, mindig valamely eredeti anyagra épülő fotók láthatók, alatta kérdések, a hátoldalán pedig adatok, érdekességek találhatók.

Az általános iskolai tanulók számára készült, színvonalas összeállítás, amelynek testvércsomagjai más tárgyakból is készültek és készülnek, rendkívül széleskörű módszertani felhasználásra nyújt lehetőséget, ezeket külön a kártyacsomaghoz mellékelt, annak részét képező, „Módszertani útmutató és feladatgyűjtemény” foglalja össze. A tanulók életkori sajátosságainak megfelelő játékos feldolgozásmód, az egyéni és csoportos munkára lehetőséget nyújtó alkalmazási változatok szignifikánsan bővítik az órát tartó pedagógus eszköztárát, oldják a tanulás egysíkúságát, változatosabbá, érdekesebbé teszik a tananyag elsajátítását. A kártyacsomag természetesen nemcsak tanórán, hanem szakkörökön, vetélkedőkön, tehetséggondozás, versenyfelkészítés alkalmával is eredményesen alkalmazható.

Kiemelendő, hogy ebben az életkorban különösen fontos a kreativitás fejlesztése, amelyre az új taneszköz szerkezete remek lehetőséget kínál. Az is külön említést érdemel, hogy a mai fiatalok vizuális kultúrán nőnek fel, így a képszerű megjelenítés segíti az általuk napi szinten használt információhordozókkal történő azonosulást, javítja a tantárgy iránti affinitást. Ebben nagy segítséget nyújthat a csomagnak a kor igényeihez alkalmazkodó digitális változata, amely vetélkedőszerű megjelenítésre és egyéni képességfelmérésre, játékra egyaránt alkalmas, és projektoros kivetítéssel, akár frontális osztálymunkára is lehetőséget nyújt.

Mindezek alapján, mint közoktatásban is jártas, vezető egyetemi oktató melegen ajánlom a fenti taneszköz országos terjesztését.

 

Dr. habil. Bebesi György PhD
Kutatócsoportvezető egyetemi docens
Pécs, 2010. november 20.

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1