• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Szondi Imre: Vizuális nyelv - képi információ

3,800 Ft

Készleten

Segédkönyv az operatőri munka gyakorlatához

Könyvészeti adatok
…………………………………………………………………………………………………………………………

ISBN 978 615 5497 40 7
Megjelenés: 2015
Nyelv: magyar
Terjedelem: 158 o.
Méret: 165×235 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

 

“Kezünkben mobil és ezzel videózunk, fényképezünk. Digitális kamerákkal tele a világ. Mozgóképek cunamija áraszt el minket. Sokakban az a hit él, hogy hibázni sem lehet, a technika mindent megold. Sajnos ezt nem csak az amatőr „szelfizők” gondolják így, de igen gyakran azok is, akik magukat filmkészítőnek vagy fotósnak gondolják. Nem kis bátorság kell ahhoz, most ebben a közhangulatban, hogy valaki könyvben összegezze több évtized operatőri és fotós tapasztalatait, tanácsod adva annak, aki tudatos képkészítő akar lenni. Szondi Imre erre a feladatra vállalkozott sok képpel és okos mondatokkal. Plánok, tónusok, kompozíciók és színértékek fontosságáról és hatásáról esik szó a könyvben. Sokszor persze vitát ébreszthet bennünk, hogy csak így lehet, csak így szabad, vagy van más lehetséges út is, hogy hatást érjünk el, de miközben nézegetjük a képeket, ellenérveket fogalmazunk meg magunknak, bizonygatjuk igazunkat, rájövünk, hogy mennyi apró részlet végiggondolása eredményezhet csak minőséget. Minőséget a képi megfogalmazásban. Bízom abban, hogy e könyv hasznos segítséget jelent majd mindazoknak is, akik egyetemeinken, főiskoláinkon mozgóképkészítést tanulnak.”

Babiczky László
Balázs Béla-díjas rendező

 

„Szondi Imre televíziós operatőr. A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának munkatársaként a legkülönbözőbb eseményekről és műfajokban tájékoztatta két évtizeden keresztül a nézőket. Könyve a vizuális nyelv, a képi információk megfogalmazásának gyakorlati szempontú, tapasztalatokon alapuló „stilisztikai” kézikönyve.
Az országos közszolgálati és kereskedelmi televíziók és az immár jóval több mint száz helyi televízió mellett az úgynevezett közösségi (internetes) média szerepe is egyre jelentősebb. Gyakorlatilag ma már szinte mindenkinek a kezében kamera van vagy lehet (ha másképp nem, egy okostelefon formájában), a vizuális nyelv tehát egyre több ember számára sajátos »munkanyelv«. De mint minden nyelvet, ezt is tanulni, ismerni, érteni kell.
A látás művészet. A láttatás felelősség.”

Békés Sándor
Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának
alapító stúdióvezetője, főszerkesztője

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1