• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Régió vagy provincia?

800 Ft

Olyan könyvet vehet kezébe a Tisztelt Olvasó, melynek tanulmányozása révén bepillanthat Pécs kultúrájának fontos időszakába, tanulmányozhatja három évtized szellemi mozgásait, intézményi hálózatának alakulását, a decentralizáció érdekében végzett erőfeszítéseket. Egy izgalmas kort ismerhet meg, melynek napjainkig ható következményei, tanulságai, eredményei tűnnek elő, lehetővé téve majd a történészek számára a személyes visszaemlékezéseken is alapuló árnyaltabb feldolgozást.

Pécs kulturális élete a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években
A 2005. június 6-7-én a Művészetek Házában megrendezett konferencia előadásainak anyaga.
Szerkesztette: Pilkhoffer Mónika

ISBN 963 87277 0 5
Kiadó: Művészetek Háza, Pécs és a Pécs Története Alapítvány
Megjelenés: 2006
Nyelv: magyar (angol és német nyelvű tartalomjegyzékkel)
Terjedelem: 230 oldal
Méret: 142×198 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

 

Tartalom

Table of Contents
7
Inhaltsverzeichnis
9
Előszó [Dr. Ujvári Jenő]
11
A szerkesztő előszava
15
A kötet szerzői
19
TAKÁCS GYULA: A Baranya megyei és Pécs Megyei Jogú városi tanácsok szerepe a kultúrában mai szemmel (1960-70-80-as évek)
21
BÓKAY ANTAL: A Janus Pannonius Tudományegyetem megteremtődése, a pécsi felsőoktatás alakulása a hetvenes, nyolcvanas években
43
P. MÜLLER PÉTER: Színház/művészet/politika Pécsett az 1970-es, 80-as években
51
ÁGOSTON ZOLTÁN: Rückblick a Jelenkor folyóiratra (Megjegyzések a Kádár-kori „pécsi irodalomról”)
73
DOBOVICZKI ATTILA: Független művészeti kezdeményezések, folyamatok a hetvenes években
85
UHRIK DÓRA: A Pécsi Balett műhelye a 70-es, 80-as években „Repülhettünk a szélben…”
99
KISTELEGDI ISTVÁN: Az 1970-es évek organikus építészete – A Pécs Csoport, valamint a 80-as évek kultúrája és a belvárosi rehabilitáció
107
KIRCSI LÁSZLÓ: Zenei élet Pécsett a központosított hangverseny-rendezés korában
123
SZIJÁRTÓ ZSOLT: A város és reprezentációi – a pécsi filmszemlék ürügyén
137
LANTOS FERENC: Pécs 1960-as, 70-es, 80-as éveinek művészetoktatásáról
161
AKNAI TAMÁS: Egyetemes képzőművészet Pécsett. A pécsi múzeum nemzetközi gyűjteményének alakulása a hetvenes években
167
HUSZÁR ZOLTÁN: A Baranya megyei múzeumok helyzete az 1960-1980-as években
177
ROMÁN LÁSZLÓNÉ: Modernizációs kísérletek a megye közművelődési könyvtárhálózatában
199
ÓDOR IMRE: Centralizált régió – regionális centrum (Az állami levéltártól a megyei levéltárig)
211
BÓNA ERNŐNÉ: A „Grastyán-művek”. Személyiségek és alkotóműhelyek a tudományos ismeretterjesztésben

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1