• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Pécsi Arcképek 2. : Halász Rudolf

1,200 Ft

Készleten

Ez a könyv Halász Rudolfnak állít emléket, akinek életútja, munkássága ma is követendő például szolgálhat mindannyiunk számára.
Az 1957-ben alakult és máig működő Mecseki Fotóklub ötven éven át adott új színeket, nézőpontokat és tartalmakat, jelentős helyévé és bázisává válva kultúránknak.
Ebben a fontos szellemi műhelyben 27 évig ügyvezető elnökként végzett irányító munkát Halász Rudolf, sokunk „Rezsője”, az „Öreg”, mint fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnökségi tagja, az EFIAP cím viselője, szakfelügyelő, a diaporáma műfaj, a fotográfia széles látókörű képviselője és népszerűsítője. E kötetben barátai, munkatársai idézik fel személyiségét, dinamikus életét, kitűnő kapcsolatteremtő képességét, közösségszervező erejét, korszerű gondolkodását.
És legfőképpen művészetét.

Leírás

ISBN 9789638676740
Kiadó: Pécs/Sopianae Örökség Közhasznú Társaság
Megjelenés: 2008
Nyelv: magyar
Terjedelem: 100 oldal
Kötés: kartonált, ragasztókötött
Méret: 160×225 mm
Tartalom

Ujvári Jenő: Köszöntő 5
Portrék pécsi és baranyai művészekről és a Pécsett gyakran fellépő vendégekről 7
Agócsy László, Antal György, Bánky József, Bárdosi Németh János, Bizse János, Eck Imre, Fürtös György, Gábor Jenő, Gádor Emil, Gyarmathy Tihamér, Handel Edit, Hetényi János, Illés Éva, Iványi József, Kelle Sándor, Kolbe Mihály, Lantos Ferenc, Makay Ida, Martyn Ferenc, Mendelényi Vilmos, Nendtvich Andor, Paulusz Elemér, Simon Béla, Soltra Elemér, Szabó Samu, Tóth Sándor, Arkagyij Rajkin, Ferencsik János, Lamberto Gardelli
Visszaemlékezések
A Mecsek Fotóklubról 67
Tillai Ernő: A Rudi (olykor Rezső) 69
Korniss Péter: A pécsi szál 70
Dr. Lajos László: A Halász Rudi! 72
Tám László: Rudi bácsi a tüzér 73
Harnóczy Örs: Az örök fiatal 76
Romváry Ferenc: Szubjektív emlékek dióhéjban 78
Somogyváry Valéria: Egy sokoldalú ember 81
Eifert János: A barátra emlékezem 83
Válogatás legismertebb fotográfiáiból 86
A Pécsi Balett ünnep- és hétküznapjai 91
Életrajz 99

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1