• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Pécs ezer éve

750 Ft

A kötet Pécs ezer éves történetét bemutató, tematikailag változatos tartalmilag gazdag szemelvénygyűjtemény. Egyaránt közöl forrásokat, forrásrészleteket a köztörténet helyi történéseiről, a fontos várostörténeti, gazdasági eseményekről, és az apróbb eseményekről, a mindennapok, az életmód világából. Sok, eddig teljesen ismeretlen, máshol még nem publikált forrást is bemutat. A források bevezetéssel, jegyzetekkel és szakirodalmi ajánlóval vannak ellátva. A bevezetés célja az, hogy az írott forrásokat közelebb hozza a mai olvasóhoz. Tartalmazza a legújabb történeti kutatások eredményeit, a forrás szerzőjére vonatkozó adatokat, a közlés mikéntjét, és minden egyebet, amit a forrás közlője fontosnak tart elmondani. A jegyzeteken és a közléshez, témához és a korszakhoz csatlakozó szakirodalmi ajánlón kívül a kiadvány végén idegen szavak, kifejezések és történelmi fogalmak jegyzéke található, majd névmutató és német, horvát és angol nyelvű tartalomjegyzék zárja a kötetet.
LeírásSzemelvények és források a város történetéből (1009–1962)

Főszerkesztő: Márfi Attila
Szerkesztők: Nagy Imre Gábor és dr. Kövecs Ferenc

ISBN 963 8521 22 8
Kiadó: Pécs Története Alapítvány
Megjelenés: 1996
Nyelv: magyar (német, angol és horvát nyelvű tartalomjegyzékkel)
Terjedelem: 380 oldal
Méret: 166×237 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

Tartalom

Források jegyzéke
9
Bevezetés (Nagy Imre Gábor)
19
I. Pécs az Árpád- és az Anjou-korban 1000–1382. Koszta László
21
 
 
II. Pécs város Zsigmond és a Hunyadiak, Jagellók korában. 1382–1526 
Márfi Attila – Nagy Imre Gábor
53
 
 
III. A török hódoltság alatti város és a felszabadító háborúk. 1526–1686 
Vass Előd – Szita László
61
 
 
IV. A felszabadult város. 1686–1867. Móró Mária Anna – Ódor Imre
109
 
 
V. A dualizmus korabeli város és a szerb megszállás 3 éve. 1867–1921
Márfi Attila – Nagy Imre Gábor – Révész Mária
157
 
 
VI. Pécs a Két világháború között. 1921–1945
Huszár Zoltán – Révész Mária – Vonyó József
215
 
 
VII. Pécs 1945 és 1962 között. Vörös Huba – Hajdu Imre
277
Névmutató
329
Idegen szavak jegyzéke, fogalomgyűjtemény
341
Rövidítések jegyzéke
347
Tartalom (német)
351
Tartalom (angol)
361
Tartalom (horvát)
371

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1