• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Pásztor Lajos: A magyarság vallásos élete a Jagellók korában

1,500 Ft

A jelen kötet a fél évszázadon át Rómában élt és dolgozott kiváló magyar történész, Pásztor Lajos (1913-1997) egyik legfontosabb munkája. Különleges értékét az adja, hogy ez az 1940-ben megjelent munka a mai napig a magyar egyház- történet írás egyik legfontosabb műve, amely az oktatás és a kutatás számára egyaránt nélkülözhetetlen. A kiadás egyik célja éppen az volt, hogy a ritkaság számba menő kötet így a szélesebb olvasóközönség számára hozzáférhetővé váljon. A másik ok, ami miatt a kötet kiadásra kerül, az az, hogy a nagyszerű tudós életpályájának jelentős része – Pásztor Lajos önhibáján kívül – Magyarországon kívülre esik, az Örök Városhoz, Rómához kötődik. Több mint száz meghatározó tanulmányának, munkájának java része ott készült és jelentős részük külföldön is jelent meg. Ugyanakkor ez a rendkívül fontos könyv még a pályakezdés magyarországi szakaszához kötődik, ily módon kiváltképpen kedves volt a szerző számára is. Pásztor Lajos személyében a METEM megalakulásától kezdve kedves, szakavatott támogatóját és szerzőjét köszönthette. Amikor a jelen mű megjelentetésével nagy hiányt pótolunk a magyar egyháztörténeti kutatás számára, egyúttal tisztelegni kívánunk az úttörő munkát végző tudós előtt, aki személyével és munkásságával az igazán nagyokhoz méltóan egyesítette a magyar és a nemzetközi tudományosság lehetőségeit és maradandót alkotott mind magyar, mind nemzetközi tekintetben egyaránt. Csak sajnálhatjuk, hogy életkora, illetve 1997-ben bekövetkezett halála miatt már nem tud együttműködni a magyar egyháztörténeti kutatás föllendítése érdekében. A most kiadott mű ily módon nemcsak egy régóta várt és ismét hozzáférhető kézikönyv, hanem egyúttal a kiváló tudós emlékét ápolja az utókor előtt.
Kiadó: METEM
ISBN 9789638472472
Megjelenés: 2000
Nyelv: magyar
Terjedelem: 184 oldal
Méret: 140×200 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1