• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Horváth Imre: A sikeres élet

4,500 Ft

Készleten

Az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen. Rohannak mellettünk az évek, és a mérlegeléskor számot kell adnunk arról, hogy céljaink közül mit is valósítottunk meg. Mennyire éltünk az élet nyújtottal ehetőségekkel és az adott élethelyzetben mennyire voltak helyesekválaszaink. Idősebb korunkban számtalanszor vélekedünk arról, hogy a későbbi ismereteinkkel talán bölcsebben, de másképpen döntöttünk volna.
Leírás 

Az élet folytonos döntéseihez ismeretek szükségesek. Ezeket az ismereteket részben élettapasztalatok, részben pedig tanulás útján tudjuk megszerezni. Az ismereteknek a tapasztalatok útján való elsajátítása a legdrágább és legköltségesebb módszer. Számtalan hibázás, tévedés kell ahhoz, hogy a nélkülözhetetlen tapasztalatok birtokába  jussunk. Az élethez szükséges bölcsességet az iskolai oktatás során is nehéz magunkba szívni. Az iskolai oktatáskor ugyanis mesterséget tanulunk és nem az életet.  Pályám során figyelemmel kísértem a nappali és a levelezőtagozaton végzett egyetemi hallgatók életpályáját. Azt tapasztaltam, hogy a nappali tagozaton végzetteknél, bár  képzettségük magasabb színvonalú volt, a félévtizedes egyetemi elzárkózottság folytán hiányzott a valós élet mindennapi ismerete. Az „életrevalóság.”

Az életben helyünket a neveltetés eredményessége által tudjuk megállni. Albert Einstein szerint „neveltetés az,ami megmarad az embernek, még ha el is  felejt mindent, amit az iskolában tanult. “A becsületérzés, a kötelességtudat, a fegyelem, a határozottság nem tanulható meg könyvekből. Ezeknek az átörökléséhez szükséges szülői  és gyermeki kapcsolat azonban korunkban meglazult. Ismereteik, érdeklődésük, többnyire foglalkozásuk is távol  esik egymástól. Függetlenedésük szinte az élet minden területén megerősödött. Aszülők tapasztalataik alapján már kevésbé tudják befolyásolni utódaikat. Még a nagy társadalomfilozófiai megállapítások is korhoz kötöttek,  de sok esetben az idő múlásával értéküket vesztik. Amiért  5 évvel korábban Nobel-díjat adtak, az ma már középiskolai tananyag. Megtévesztő az az álláspont, hogy a régi kérdések ma is érvényesek. A kérdések talán igen, de a válaszok mások.

Hiszem és vallom, hogy a fizika törvényei között minden emberi cél megvalósítható, és ez döntően az elszántságon múlik. Amit  akarunk, azt mindennél jobban akarjuk, és ne akarjunk még száz különféle dolgot ugyanolyan nagyon. Nagy emberek életpályájának bemutatásával erősítjük meg ezt a véleményüket. Bár mindemellett tudjuk,  hogy a csillagokat nem lehet elérni, de lehet általuk tájékozódni.

Az emberek kíváncsiak arra, hogy hogyan lépjenek feljebb a ranglétrán, hogyan kereshetnek több pénzt, hogyan növelhetik társadalmi  megbecsülésüket, és hogyan tehetik biztonságossá életüket. Valamikor a középiskolában vagy az egyetemen buzgón magoltak abban a biztos hitben, hogy csak a tudás lehet a hivatali  és anyagi felemelkedés alapja. Aztán néhány év forgatagában rájöttek, hogy ha az ember boldogulni akar, akkor meg kell ismerniük az érvényesülés módszereit.

Ez a könyv elemzéseivel, történelmi ismertetéseivel és példázataival eligazítást kíván adni az élet  különböző fázisaiban felvetődő kérdésekre. Az egymásra épülő, és az emberi fejlődés szerint kialakított  fejezetek őszintén és elfogulatlanul kívánják bemutatni lehetőségeink és cselekvéseink életpályánkra gyakorolt hatását.

A könyv megírásánál számos külföldi és hazai szakkönyv, folyóirat ismeretanyagát, valamint az oktatási tevékenységem során szerzett tapasztalataimat, nem kevésbé  nyolc évtizedes szemlélődésem következtetéseit használtam fel. Több éves türelmes kutatás során gyűjtött példákkal, és történelmi események bemutatásával törekedtem  világossá és szemléletessé tenni mondandómat. Mindezt azzal a szándékkal, hogy a T. Olvasónak hasznára legyen, és eredményesebben tudja megszervezni az életét.

Pécsett, 2015. októberében                                                                           Horváth Imre

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1