• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Dobos László (összeáll.): Kateketikai szöveggyűjtemény

1,200 Ft

A katekézis ma az egyház evangelizációs szolgálatának egyik legfontosabb és talán legnehezebb feladata. Nagyrészt e felismerésből fakad, hogy a teológiai felsőoktatásban a korábbi évtizedekhez képest e terület erőteljesen fejlődik. A lélektani és pedagógiai ismeretek mellett komoly munka indult el a katekézis sajátos tartalmának, módszereinek és szellemiségének feltárása és megtanítása érdekében.
E szöveggyűjtemény a gyakorló és a leendő katekéták szélesebb körű tájékozódását kívánja szolgálni. A kötet szerkesztője, Dobos László két évtized terméséből válogatott tizenöt tanulmányt. A különböző műfajú írások más-más szempontból közelítik meg témájukat, de mindegyikük tartalmaz olyan gondolatokat, tapasztalatokat, meglátásokat, amelyek tágítják a (leendő) katekéták látókörét, és segítséget nyújtanak a felkészüléshez.

ISBN 963 7593 70 5
Kiadó: Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, Pécsi Egyháztörténeti Intézet
Megjelenés: 2005
Nyelv: magyar
Terjedelem: 112 oldal
Méret: 160×240 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

 

Tartalom

BINDES Ferenc: A katekézis, mint közösségteremtő eszköz
4
JÁVORKA Lajos: A gyermekek Jézushoz vezetése
10
Ambroise BINZ: „Nem hallgató, hanem beszélgető egyházat akarunk”
20
Luc AARENS: Katekézis és megértés
29
TOMKA Ferenc: Öt tézis a hazai katolikus felnőttképzésről
37
BRÜCKNER Ákos: „Nemcsak szóval, hanem erővel”
41
VARGA Mátyás OSB: Kimondani a hitet
49
SEPRŐDI Éva: „Engedjétek hozzám a gyermekeket…”
56
TARJÁNYI Zoltán: Szelíd reflexiók a hitoktatásról
62
ASZALÓS János: A hitoktatás zarándokútja
70
SZABÓ József: Imádságra nevelés a hittanórákon az életkori sajátosságok figyelembevételével
80
UDVARDY György Az újraevangelizálás és a katekézis
87
Gabriel M. NISSIM OP: Pedagógia és tömegtájékoztatás
96
ERDEI Árpád: Az értelmi fogyatékos gyermekek érzelmi, erkölcsi és vallási nevelhetősége
101
TOMKA Ferenc: Mikor hatékony a gyermekkatekézis?
105

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1