• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Bokor Béla: Térség és kultúra

2,625 Ft

Készleten

Az ország jellegzetesen aprófalvas megyéjében, Baranyában, már az 1970-es évek közepétől sajátos művelődési kezdeményezések, módszertani modellek születtek, amelyek az elszigetelt, elkülönült kulturális gyakorlat megújítására vállalkoztak. Az átfogó, komplex elven működő, a közművelődésre is kiterjedő intézményi hálózatok kialakítására nem születtek központi intézkedések, ezért a baranyai térségi szintű (mai szóhasználattal: kis- és mikrotérségi) kezdeményezések országos – érdeklődésre tarthattak számot, szakmai tanácskozásokon, kiadványokban váltak népszerűvé, ugyanakkor szakmai törekvéseik több dimenzióban ma is aktuálisak, „korfüggetlenek”. Felmerül a kérdés, hogy mi indokolta akkor a területi művelődési modellek baranyai példáinak kidolgozását; tér-, idő- és ellátás szerinti rendszerbe foglalását, a hálózati logika megjelenését, továbbá az akkori kutatások és kísérletek milyen tanulságok összefoglalására és újabb lehetőségek felvázolására inspirálnak most, az új évszázad elején, amikor a hálózati társadalom korunk alapvető attribútuma. E kérdésekre keresi a választ a szerző.

Dr. Bokor Béla PhD, a Pécsi Tudományegyetem oktatója a kulturális intézményrendszerben eltöltött négy évtizedes szakmai és vezetői tapasztalatait, elméleti ismereteit felhasználó, Baranya megyében kezdeményezett intézményi modellkísérletekkel kapcsolatos kutatási eredményeit összegző disszer­tációjából készült könyvet tarja kezében az Olvasó.
A disszertáció az 1970-es évekre jellemző baranyai térségfejlesztés közművelődési dimenzióját, az 1980-as és 1990-es évek törekvéseit, kezdeményezéseit és a mai gyakorlattal való összefüggéseit tárta fel, ütköztetve az elméletet a gyakorlattal, figyelmeztetve az anomáliákra, a változtatási igényekre, amelyek mentén haladva megvalósítható a kulturális rendszer folyamatos továbbfejlesztése.

 
LeírásBaranyai közművelődési modellek 1976-2007

ISBN 9789630697743
Kiadó: Pannon Kultúra Alapítvány
Megjelenés: 2010
Nyelv: magyar
Terjedelem: 192 oldal.
Méret: 140×200 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1