• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

A magyar kereszténység ezer éve

8,500 Ft

A Hungáriáé Christianae Millennium című kiállítás művészi, dokumentációs és liturgikus emlékek segítségével a magyarországi kereszténység ezer évére kíván emlékeztetni. Ez a nagyon érdekes kiállítás valójában a nemes magyar nép történelmében az elmúlt tíz évszázad alatt létrejött gazdag örökség elenyésző, ámde jelentős részét mutatja be a Vatikáni Múzeumokban. A sokféle tanúbizonyság, melyet a kiállítás a látogatók elé tár, rávilágít arra, hogy ez a nép milyen mélységben tette magáévá az evangéliumi értékeket, s hogy az európai földrész közös gyökereihez tartozik.
Az egykor Pannóniának nevezett régióban a kereszténység hajnala a X. század kezdetén élt Maldavinus püspök munkásságához kapcsolódik. Ezt követően az Evangélium terjedése a magyarok között bátorító lökést kapott Géza fejedelem megtérésének és megkeresztelkedéséuek köszönhetően. További ragyogó időszaka következett Vajkkal, Géza fiával, akit István néven Magyarország királyává koronáztak. István „Nagy jelzővel került az Egyház Évkönyveibe, szentként tisztelik. Az ő uralma alatt 997-ben létesítették a pannonhalmi Szent Márton apátságot, amely Európa nagyjelentőségű vallási és világi központjává lett.

Hungáriáé Christianae Millennium

Szerzők: Zombori István, Cséfalvay Pál Maria, Antonietta De Angelis

Kiadó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Budapest,
Megjelenés: 2001
ISBN 9789630072483
Terjedelem: 416 oldal
Méret: 200×297 mm
Kötés: kartonált, ragasztókötött

Az 1000. év hajnalán alapították az érseki székhelyet Esztergom központtal és létrejött a kezdetben hét egyházmegyére osztott egyházi hierarchia. Ezektől az emlékezetes kezdetektől napjainkig a kereszténység Magyarországon csodálatra méltó kulturális, szentségi, művészeti és társadalmi virágzást élt meg, amely a keleti és nyugati, akkor még egységes, keresztény hagyománnyal folytatott szoros, termékeny párbeszédben fejlődött. Sőt, ehhez a gazdag szellemi örökséghez a magyar nép jelentősen hozzájárult mind a mai napig számon tartott szentjeinek és nagyjainak köszönhetően. Elég többek közt Szent Imre, Szent László, Szent Erzsébet és Szent Margit nevét említeni.
S mit mondjunk azokról a kapcsolatokról, amelyek Magyarországot mindig is Péter trónusához kötötték? A történelmi emlékek egybehangzóan bizonyítják, hogy azok mindig nagyon szorosak voltak. Magyarország az Apostoli Szentszéktől támaszt, megértést és bátorítást kapott, különösen ezeréves történelmének nehéz, drámai időszakaiban.
Az évszázadok során a magyar nép hitéből merítette a bátorságot, hogy legyőzze létének különböző időszakaiban jelentkező nehézségeit és akadályait. Az idők során az országot ért szenvedések súlyosak voltak. De sosem fogyott el az ereje ahhoz, hogy mindent elölről kezdjen elődei hősies hűségének emlékére hivatkozva. így nyert erőt ahhoz, hogy útjának újabb szakaszait végigjárja, s optimizmust, hogy leménnyel nézzen a jövőbe. Igen, a szellemi értékek soha sem hagyták el. Ennek tanújelét kívánja a Hungáriáé Christiaiiae Millennium című kiállítás a látogatók elé tárni. A befogadott és elfogadott keresztény hit tette lehetővé a magyar nemzet számára, hogy mindig megtalálja saját magában a folyamatos szellemi és társadalmi újjászületés akaratát.
Valóban, amint azt II. János Pál pápa Szent István millenniuma alkalmából kiemelte, a magyarok találkozása a kereszténységgel egy új tudat kifejlődését segítette elő. 2000. augusztus 16-án, a magyar néphez intézett Üzenetében kifejezte azt a kívánságát, hogy a kereszténységhez való hűség ma is indítsa arra a magyarokat, hogy „ápolják az emberi lény méltóságában elpusztíthatatlanul gyökerező kölcsönös tiszteletet és szolidaritást”.
Mindez különösen értékessé teszi a Hungáriáé Christianae Millennium című kiállítást. A látogatók figyelmébe ajánlott műtárgyak Isten évszázados gondoskodásának jelei és bizonyítékai az Evangélium szerencsés beépülésének a szeretett magyar nép lelkének mély idegszálaiba. Magyarország egész ezeréves történelmére vetett pillantással számba lehet venni a különböző eseményeket, utazást téve annak a keresztény népnek lelke felé, amely értékes és helyettesíthetetlen jelenlétével gazdagította az egész európai kultúrát.
Angelo Sodauo Bíboros,
Őszentsége Államtitkára Vatikán, Szent Péter és Pál napján, 2001. június 29-én.

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1