• info@mandulavirag.hu
  • +36 72 215 781
  • 7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1

Elfogyott

A ferences lelkiség hatása az újkori Közép-Európa történetére és kultúrájára I-II.

4,200 Ft

Elfogyott

Magyarország és Közép-Európa történetének, művelődésének hiteles, a teljesség igényével készített feltérképezése és bemutatása nem történhet meg a szerzetesrendek által sugárzott, és a történelem viharaiban annyiszor megvalósított, erőt, védelmet, értéket nyújtó Krisztusi lelkiség nélkül. Assisi Szent Ferenc fiai a magyar és a közép-európai történelemben és kultúrában oroszlánrészt vállaltak e téren. A ferences rend Magyarország legnépesebb és kulturális hagyományaiban legbegyökerezettebb rendje, mely a XIII. századtól végig kontinuus szerzetesközösségként működik. A koronként megjelenő szellemi hatásokra és kihívásokra reagálva jelentős művelődési, társadalomszervezési, identitásformáló szereppel bírt az újkorban is. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Új- és Legújabbkori Történeti Tanszéke (Piliscsaba) 2002. október 14-16-a között rendezett nemzetközi konferenciát Assisi Szent Ferenc rendjéről „A ferences lelkiség hatása az újkori Közép-Európa történetére és kultúrájára” címmel. Szimpóziumunk jelentőségét növelte, hogy Magyarországon 1926 óta nem rendeztek tudományos tanácskozást a ferences rendről. A konferencia témabőségét emellett annak is köszönhette, hogy 1990-ben újra megnyílhattak a rendi levéltárak és könyvtárak. Ennek következtében a konferenciát megelőző 12 esztendő kutatási-gyűjtési eredményei, tapasztalatai, összegzései, gyakran vitás kérdései is terítékre kerültek Piliscsabán. A ferences szellemiségnek a magyar és a környező népek hitére, vallásgyakorlatára, műveltségére tett felmérhetetlen hatása miatt nemcsak a szigorúan vett rend- történet, valamint az egyes kolostorok és misszióik eseményei kerültek szóba, hanem a ferences irodalom (iskoladráma, népének, prédikáció), művészettörténet, vallási néprajz, könyvészet, könyvtár-, levéltár-, iskola- és zenetörténet is nagy hangsúllyal szerepelt a tanácskozáson.
Őze Sándor, Medgyesy-Schmikli Norbert (szerk.)
A ferences lelkiség hatása az újkori Közép-Európa történetére és kultúrájára I-II.

Kiadó: METEM
ISBN 9789639206016
Megjelenés: 2005
Nyelv: magyar
Terjedelem: 1086 oldal
Méret: 160×240 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

Rendelési információk

A könyvek megrendelésénél minden esetben számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt könyvekkel együtt juttatunk el a Megrendelőhöz.

A Megrendelők kétféle átvételi mód között választhatnak: személyes átvétel vagy kézbesítés.

1.) Személyes átvétel:
A megrendelt könyvek személyesen átvehetők a Kronosz Kiadó könyvesboltjában, Pécsett, a Kóczián Sándor utca 1.-ben (nyitvatartás: H-P.: 9.00-17.00) legkésőbb a megrendelést követő 3. munkanaptól.
Személyes átvétel esetén a megrendelés ellenértékét készpénzben egyenlítheti ki, értelemszerűen postai és csomagolási költséget ez esetben nem számolunk fel.

Személyes átvétel esetén lehetőség van bankártyás fizetésre is.

2.) Kézbesítés:
A megrendeléseket postai úton teljesítjük.
Háromféle fizetési mód közül választhat:

a) Postai utánvétel
Amennyiben a megrendelőlapon postai utánvétellel kéri a megrendelt kiadványokat, úgy a megrendelés postaköltséggel és utánvéti díjjal növelt értékét Ön a kézbesítőnek fizeti ki.
Felhívjuk tisztelt Megrendelőink figyelmét, hogy az utánvételes feladás díja a normál postai levél- ill. csomagfeladás díjánál jóval magasabb, annak kb. kétszerese.

b.) Átutalás
Intézményi vásárlás
Könyvtárak, intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetén átutalással történő fizetés kérhető. Átutalásos fizetési mód esetén a fizetési határidő minden esetben a számla kiállításától számított 8 nap. Átutalásos fizetési mód esetén utánvéti díj nincs, a postaköltséget pedig a megrendelt kiadványok árával egyidejűleg, ugyanazon tranzakció keretében fizeti ki a Megrendelő.

Egyéni megrendelők – Proforma számla
Egyéni megrendelők (magánszemélyek) az utánvétel helyett választhatják az átutalásos fizetési módot. Ebben az esetben a Megrendelőnek elektronikus úton ún. proforma vagy díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmazza a rendelés kiegyenlítéséhez szükséges összes információt. A díjbekérő számlát 8 napon belül kell teljesítenie. A pénzügyi teljesítést követően 5 napon belül postára adjuk a megrendelt kiadványokat a Megrendelő nevére kiállított számlával együtt, mely már pénzügyi teljesítést nem igényel.
E fizetési mód legfőbb előnye, hogy nem számítunk fel utánvételi díjat, a postaköltség a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően a megrendelt kiadványok súlya szerint­ alakul.
A megrendeléseket igyekszünk azonnal teljesíteni, de a megrendelt kiadványokat a megrendelés megérkezésétől számított legfeljebb 3 munkanapon belül postára adjuk.
A korlátozott példányszámban, valamint a készlet erejéig meghirdetett akciókban részt vevő termékek esetében a Kiadó fenntartja annak lehetőségét, hogy a megrendelést nem tudja teljesíteni.

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

A rendelés a megrendelés napján visszamondható. A rendelés a könyvek átvételekor visszamondható, abban az esetben, ha a megrendelt könyv nyomdahibás vagy sérült, illetve a könyv fizikai állapotáról közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak

Az Ön által megrendelt könyvekre a Kronosz Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Ehhez Önnek elég a könyvet a számlával együtt címünkre visszaküldenie. Ha már nem található a készletünkben hibátlan példány, Önnek lehetősége van másik könyvet választani a hibás helyett.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy panasza van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a Kronosz Kiadó elérhetőségein.

Postai megrendelés és online Rendelés esetén csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).
A Kiadó birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja azt tovább.

kapcsolat
+36 72 215 781

7624 Pécs Kóczián Sándor u. 1